Ingredienten
-
500g kipIn blokjes gesneden
-
3 stengels daun bawang
-
1/2 stuks rode paprikaIn blokjes gesneden
-
12 stuks sate stokjes
-
Marinade
-
2 theelepels djahéGember
-
2 eetlepels kecap asinof te wel sojasaus (zout)
-
3 teentjes knoflook
-
1 eetlepel kecap manisof te wel sojasaus (zoet)
-
1/4 theelepel peper
-
1 eetlepel suiker
-
1/4 theelepel zout
Bereidingswijze
Hou je van Japans eten? Dan is dit Yakitori gerecht met een Indonesisch tintje zeker een aanrader om te proberen. Het is hartig met een rokerig aroma dat bijdraagt aan de smaak.
Het vlees is zacht en nog frisser door de combinatie van lente-uitjes die ook gegrild worden. Geen wonder dat veel mensen het lekker vinden en er met volle overgave van genieten.
Stappen
1
Klaar
|
Meng alle ingrediënten van de marinade, gember, knoflook, sojasaus, ketjap, gemalen peper, zout en suiker goed door elkaar. |
2
Klaar
15 min
|
Voeg de kip toe aan de marinade en meng het geheel goed door elkaar. Set de gemarineerde kip een tijdje weg zodat de kruiden goed kunnen intrekken. |
3
Klaar
|
Dompel, nadat de kruiden zijn opgenomen, de stukjes kip afwisselend in de stukjes ui en paprika. |
4
Klaar
|
Panggang diatas teflon dengan sedikit minyak, sambil sesekali dioles sisa bumbu rendaman. |
5
Klaar
|
Rooster tot de kip gaar is. |
6
Klaar
|
TipGebruik het vlees van de kippendijen zonder vel. Het dijvlees is sappiger en smaakvoller als het wordt gegrild dan kipfilet. |