Ingredienten
-
500g gedroogde bruine bonen
-
230ml satésausJe kunt diverse saté sausen gebruiken. Hou je van makkelijk kies dan bijvoorbeeld voor Samasaya Satésaus pikant.
-
200ml santen asli (dikke kokosmelk)
-
700ml water
-
3 stuks rode paprika
-
250g taugé
-
50g gebakken uitjes
Bereidingswijze
Stappen
1
Klaar
8-12 uur
|
Week de bruine bonen in 3 liter koud water. Giet af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. |
2
Klaar
45 min
|
Breng met ruim koud water aan de kook en laat met de deksel op de pan 45 min. op laag vuur koken. |
3
Klaar
10 min
|
Doe ondertussen de satésaus, kokosmelk en het water in een soeppan en breng aan de kook. Snijd de paprika’s in stukjes en voeg toe. Laat met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur koken. |
4
Klaar
2 min
|
Giet de bruine bonen af en voeg samen met de taugé toe aan de soep. Laat nog 2 min. zachtjes koken. Bestrooi met de gebakken uitjes. |