0 0
Spek­koek met pi­san­g­room

Deel het op uw sociale netwerk:

Of u kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingredienten

Hoeveelheid aanpassen:
12 stuks ei
300g boter ongezouten roomboter
8g vanillesuiker zakje à 8g
125g basterdsuiker witte basterdsuiker
150g tarwemeel
2 theelepel kardemom gemalen
4 eetlepels kaneel gemalen
2 theelepel kruidnagel gemalen
2 theelepel nootmuskaat gemalen
125g basterdsuiker donkere basterdsuiker
1 mespuntje zout
3 eetlepels bananenlikeur
125ml slagroom verse slagroom
4g klop fix zakje à 8g, pakje à 5 zakjes

Voedingswaarden

520 kcal
Energie
8g
Eiwit
39g
Koolhydraten
36g
Vet

Bladwijzer aanmaken

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Spek­koek met pi­san­g­room

  • 180
  • Personen 10
  • Gemiddeld

Ingredienten

Bereidingswijze

Share

Stappen

1
Klaar

Snijd de boter in blokjes. Splits de eieren, bewaar alle eidooiers, gelijk verdeeld over 2 bakjes. Bewaar de helft van de eiwitten, de rest wordt niet gebruikt. Doe de witte basterdsuiker, vanillesuiker en de helft van de boter in een kom en klop in 5 min. romig met een mixer. Klop een voor een de helft van de eidooiers erdoor. Spatel de helft van de gezeefde bloem erdoor.

2
Klaar

Mix in een andere kom de rest van de boter, donkere basterdsuiker, kruidnagel, nootmuskaat, kaneel en kardemom in 5 min. romig met een mixer. Klop een voor een de rest van de eidooiers erdoor. Spatel de rest van de gezeefde bloem erdoor.

3
Klaar

Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Klop in een grote, vetvrije kom met de mixer met vetvrije gardes 6 eiwitten stijf met het zout. Spatel de helft van het eiwit luchtig door het witte beslag en de rest luchtig door het bruine beslag.

4
Klaar

Vet de springvorm in met wat boter. Schep 3 el wit beslag in de springvorm en strijk met de bolle kant van een lepel uit over de bodem tot een flinterdun laagje van 3 mm dik. Plaats de vorm 15 cm onder de grill en laat het beslag in 1 ½ min. stollen. Neem de vorm uit de oven, schep 3 el donker beslag erop en strijk uit tot net zo'n flinterdun laagje. Plaats de vorm weer onder de grill en laat in 1 ½ min. stollen. Herhaal op dezelfde manier per kleur zo'n 5 keer. Eindig met de donkere laag. Schakel de grill uit en laat de taart nog 10 min. in de open oven staan. Laat de vorm buiten de oven op een rooster in 1 uur afkoelen.

5
Klaar

Klop in een kom de slagroom stijf met de klop-fix. Spatel de likeur er luchtig door. Serveer de bananenroom op de spekkoek.

Chef

Recept Beoordelingen

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik het onderstaande formulier om uw recensie te schrijven
Uitgelichte Afbeelding
vorige
Sambal Selderij
volgende
Kerupuk Udang
Uitgelichte Afbeelding
vorige
Sambal Selderij
volgende
Kerupuk Udang

Geef Uw Reactie