• Home
  • Kue
  • Spek­koek met pi­san­g­room
0 0
Spek­koek met pi­san­g­room

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
12 stuks ei
300gr boter ongezouten roomboter
8gr Vanillesuiker zakje à 8g
125gr basterdsuiker witte basterdsuiker
125g basterdsuiker donkere basterdsuiker
150gr Tarwemeel
2 theelepel Kardemon gemalen
4 eetlepels Kaneel gemalen
2 theelepel Kruidnagel gemalen
2 theelepel Nootmuskaat gemalen
1 mespuntje Zout
3 eetlepels bananenlikeur
125ml Slagroom
zakje à 8g, pakje à 5 zakjes Klop Fix

Spek­koek met pi­san­g­room

  • 180min
  • Serves 10
  • Medium

Ingredients

Directions

Share
(Visited 977 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Snijd de boter in blokjes. Splits de eieren, bewaar alle eidooiers, gelijk verdeeld over 2 bakjes. Bewaar de helft van de eiwitten, de rest wordt niet gebruikt. Doe de witte basterdsuiker, vanillesuiker en de helft van de boter in een kom en klop in 5 min. romig met een mixer. Klop een voor een de helft van de eidooiers erdoor. Spatel de helft van de gezeefde bloem erdoor.

2
Done

Mix in een andere kom de rest van de boter, donkere basterdsuiker, kruidnagel, nootmuskaat, kaneel en kardemom in 5 min. romig met een mixer. Klop een voor een de rest van de eidooiers erdoor. Spatel de rest van de gezeefde bloem erdoor.

3
Done

Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Klop in een grote, vetvrije kom met de mixer met vetvrije gardes 6 eiwitten stijf met het zout. Spatel de helft van het eiwit luchtig door het witte beslag en de rest luchtig door het bruine beslag.

4
Done

Vet de springvorm in met wat boter. Schep 3 el wit beslag in de springvorm en strijk met de bolle kant van een lepel uit over de bodem tot een flinterdun laagje van 3 mm dik. Plaats de vorm 15 cm onder de grill en laat het beslag in 1 ½ min. stollen. Neem de vorm uit de oven, schep 3 el donker beslag erop en strijk uit tot net zo'n flinterdun laagje. Plaats de vorm weer onder de grill en laat in 1 ½ min. stollen. Herhaal op dezelfde manier per kleur zo'n 5 keer. Eindig met de donkere laag. Schakel de grill uit en laat de taart nog 10 min. in de open oven staan. Laat de vorm buiten de oven op een rooster in 1 uur afkoelen.

5
Done

Klop in een kom de slagroom stijf met de klop-fix. Spatel de likeur er luchtig door. Serveer de bananenroom op de spekkoek.

6
Done

Selamat Makan

Chef

previous
Yakitori Ayam
next
Ayam Bakar Bumbu Rujak
previous
Yakitori Ayam
next
Ayam Bakar Bumbu Rujak

Add Your Comment