0 0
Sate Ayam (gemarineerde kipsaté)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

500gr kip in blokjes gesneden
1 stuks Ui fijngehakt
2 teentjes knoflook fijngehakt
1 theelepel Komijnpoeder
1 theelepel Korianderpoeder
1 theelepel Kurkumapoeder
2 eetlepels Sojasaus zoet
1 eetlepel honing
1 eetlepel Zonnebloemolie
naar smaak Zout
naar smaak Peper
1 zakje Houten satéprikkers geweekt in water

Sate Ayam (gemarineerde kipsaté)

Als je van de Indonesische keuken houdt, dan is sate ayam, oftewel gemarineerde kipsate, een gerecht dat je zeker moet proberen.

  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Als je van de Indonesische keuken houdt, dan is sate ayam, oftewel gemarineerde kipsate, een gerecht dat je zeker moet proberen. Dit populaire gerecht wordt vaak geserveerd bij Indonesische restaurants en is een echte favoriet onder liefhebbers van de Indonesische keuken. Met dit recept kun je thuis een heerlijke sate ayam bereiden.

(Visited 429 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Rijg de kipfiletblokjes aan de houten satéprikkers en leg ze in een platte schaal.

2
Done

Meng de ui, knoflook, komijnpoeder, korianderpoeder, kurkumapoeder, zoete sojasaus, honing, zonnebloemolie, zout en peper in een kom.

3
Done
2uur

Giet het mengsel over de kipsaté en zorg dat alle stukjes kip goed bedekt zijn met de marinade. Dek af en laat minstens 2 uur in de koelkast marineren.

4
Done

Verwarm de grillpan op middelhoog vuur. Grill de kipsaté aan beide kanten tot ze gaar en goudbruin zijn.

5
Done

Serveer de sate ayam met pindasaus, gebakken uitjes en eventueel wat plakjes komkommer.

Chef

previous
Pit­ti­ge na­si met ei
next
Opor ayam
previous
Pit­ti­ge na­si met ei
next
Opor ayam

Add Your Comment