Ingredienten
-
800g kleefrijst
-
1 theelepel trassi
-
2 theelepels zout
-
250ml water
-
2 teentjes knoflook
-
zonnebloemolieGenoeg om te frituren
Bereidingswijze
Stappen
1
Klaar
3 uur
|
Doe de kleefrijst in een bak met water en laat het ongeveer 3 uur weken. Lek de kleefrijst goed uit. |
2
Klaar
30 min
|
Ze de stoompan op het vuur. Als het water kookt, de kleefrijst in de stoompan doen en stomen tot halfgaar. De kleefrijst apart houden. |
3
Klaar
|
De knoflook goed fijn malen in een vijzel. |
4
Klaar
|
Breng 250 milliliter water aan de kook. Voeg nu de fijne knoflook, trassi en het zout toe. |
5
Klaar
|
Voeg nu de kleefrijst toe aan deze pan en meng het geheel goed door elkaar tot de rijst al het vocht heeft opgenomen. De rijst gaar stomen. |
6
Klaar
|
Nu vorm je het mengsel tot platte ronde koekjes van ongeveer 4-5 centimeter breed. Laat de rengginang ongeveer een dag drogen. |
7
Klaar
|
Verhit een wadjan met olie en frituur tot de koekjes gaar zijn. |