Rengginang

Deel het op uw sociale netwerk:

Of u kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingredienten

800g kleefrijst
1 theelepel trassi
2 theelepels zout
250ml water
2 teentjes knoflook
zonnebloemolie Genoeg om te frituren

Bladwijzer aanmaken

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Rengginang

Gefrituurde gedroogde rijstkoekjes.

Kenmerken:
  • Vegetarisch
  • 4 uur
  • Makkelijk

Ingredienten

Bereidingswijze

Share

Stappen

1
Klaar
3 uur

Doe de kleefrijst in een bak met water en laat het ongeveer 3 uur weken. Lek de kleefrijst goed uit.

2
Klaar
30 min

Ze de stoompan op het vuur. Als het water kookt, de kleefrijst in de stoompan doen en stomen tot halfgaar. De kleefrijst apart houden.

3
Klaar

De knoflook goed fijn malen in een vijzel.

4
Klaar

Breng 250 milliliter water aan de kook. Voeg nu de fijne knoflook, trassi en het zout toe.

5
Klaar

Voeg nu de kleefrijst toe aan deze pan en meng het geheel goed door elkaar tot de rijst al het vocht heeft opgenomen. De rijst gaar stomen.

6
Klaar

Nu vorm je het mengsel tot platte ronde koekjes van ongeveer 4-5 centimeter breed. Laat de rengginang ongeveer een dag drogen.

7
Klaar

Verhit een wadjan met olie en frituur tot de koekjes gaar zijn.

Chef

Recept Beoordelingen

Gemiddelde Score:
(5)
Aantal Beoordelingen: 1
Susi

Lekker, mijn favoriete snack toen ik klein was. Ik kon er geen genoeg van krijgen.

vorige
Nugget Ayam
volgende
Maiskoekjes
vorige
Nugget Ayam
volgende
Maiskoekjes

Geef Uw Reactie