0 0
Pit­ti­ge na­si met ei

Deel het op uw sociale netwerk:

Of u kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingredienten

Hoeveelheid aanpassen:
250g basmatirijst
4 stuks sjalotten
2 teentjes knoflook
2 stuks peper rode pepers
2 eetlepels rijstolie
1 theelepel trassi
6 stuks ei
2 eetlepels kecap asin

Voedingswaarden

425kcal
energie
16g
eiwit
55g
koolhydraten
15g
vet
4g
waarvan verzadigd
680mg
natrium
2g
vezels

Bladwijzer aanmaken

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Pit­ti­ge na­si met ei

Een lekker eenvoudig, maar pittig rijst gerecht met ei, sjalotten, knoflook en pepers.

  • 59 min
  • Personen 4
  • Makkelijk

Ingredienten

Bereidingswijze

Share

Stappen

1
Klaar

Kook de rijst 1 dag van tevoren. Snipper op de dag zelf de sjalotten. Snijd de knoflook fijn. Snijd de steeltjes van de pepers. Rol de pepers tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd het vruchtvlees in dunne ringetjes. Verhit de olie in een grote wok en fruit hierin de sjalot, knoflook, peper en trassie op laag vuur 2 min. Zorg ervoor dat de sjalot niet kleurt.

2
Klaar

Klop ondertussen de eieren los met een garde. Voeg toe aan de wok en roer goed door. Laat al roerend op laag vuur stollen tot een fijn roerei. Voeg als het ei gestold is de afgekoelde rijst in gedeelten toe. Blijf roeren. Voeg eventueel nog wat olie toe als de nasi te droog wordt. Draai het vuur hoog en bak de nasi

3
Klaar

Tip

Lekker met atjar tjampoer, komkommer en tomaat (evt. met extra rode peper), sambal manis en emping.

Chef

Recept Beoordelingen

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik het onderstaande formulier om uw recensie te schrijven
vorige
Ayam Bakar Bumbu Rujak
vorige
Ayam Bakar Bumbu Rujak

Geef Uw Reactie