Ingredienten
-
250g basmatirijst
-
4 stuks sjalotten
-
2 teentjes knoflook
-
2 stuks peperrode pepers
-
2 eetlepels rijstolie
-
1 theelepel trassi
-
6 stuks ei
-
2 eetlepels kecap asin
Bereidingswijze
Stappen
1
Klaar
|
Kook de rijst 1 dag van tevoren. Snipper op de dag zelf de sjalotten. Snijd de knoflook fijn. Snijd de steeltjes van de pepers. Rol de pepers tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd het vruchtvlees in dunne ringetjes. Verhit de olie in een grote wok en fruit hierin de sjalot, knoflook, peper en trassie op laag vuur 2 min. Zorg ervoor dat de sjalot niet kleurt. |
2
Klaar
|
Klop ondertussen de eieren los met een garde. Voeg toe aan de wok en roer goed door. Laat al roerend op laag vuur stollen tot een fijn roerei. Voeg als het ei gestold is de afgekoelde rijst in gedeelten toe. Blijf roeren. Voeg eventueel nog wat olie toe als de nasi te droog wordt. Draai het vuur hoog en bak de nasi |
3
Klaar
|
TipLekker met atjar tjampoer, komkommer en tomaat (evt. met extra rode peper), sambal manis en emping. |