Ingredients
-
250gr basmatirijst
-
4 stuks Sjalotten
-
2 teentjes knoflook
-
2 stuks PeperRode peper
-
2 eetlepels rijstolie
-
1 theelepel Trassi
-
6 stuks ei
-
2 eetlepels kecap asin
Directions
Het recept voor pittige nasi met ei is een Indonesisch gerecht dat snel en gemakkelijk te maken is. De basisingrediënten zijn rijst, ui, knoflook, ei, en diverse kruiden en specerijen. Het gerecht wordt gekruid met deze specerijen en vervolgens gebakken met de rijst en het ei. Het resultaat is een pittig en smaakvol gerecht dat perfect is voor een doordeweekse avondmaaltijd.
Steps
1
Done
|
Kook de rijst 1 dag van tevoren. |
2
Done
|
Snijd de steeltjes van de pepers. Rol de pepers tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd het vruchtvlees in dunne ringetjes. |
3
Done
2min
|
Verhit de olie in een grote wok en fruit hierin de sjalotten, knoflook, peper en trassie op laag vuur 2 min. Zorg ervoor dat de sjalotten niet kleuren. |
4
Done
|
Klop ondertussen de eieren los met een garde. Voeg toe aan de wok en roer het geheel goed door elkaar. Laat al roerend op laag vuur stollen tot een fijn roerei. Voeg als het ei gestold is de afgekoelde rijst in gedeelten toe. Blijf roeren. Voeg eventueel nog wat olie toe als de nasi te droog wordt. Draai het vuur hoog en bak de nasi |
5
Done
|
TipLekker met atjar tjampoer, komkommer en tomaat (evt. met extra rode peper), sambal manis en emping. Selamat Makan |