Ingredienten
-
4 stuks makreelIkan kembung
-
6 blaadjes daun Salamblad
-
6 blaadjes jeruk Purut
-
1 pak bananenblad
-
7 stuks sjalotten
-
3 stuks (groen) lombok
-
6 stuks (rood) lombok
-
2 teentjes knoflook
-
3cm laos
-
3cm kurkuma
-
5 stuks kemirinoot(en)
-
6cm djahé
-
1 theelepel suiker
-
1 mespuntje zout
-
naar smaak citroensap
Bereidingswijze
Stappen
1
Klaar
|
De makrelen goed wassen en latenet uitlekken. |
2
Klaar
|
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. |
3
Klaar
|
Wrijf de makrelen in met de boemboe en verdeel de salam en de jeruk purutblaadjes over de vissen. |
4
Klaar
|
Pak de vissen afzonderlijk in bananenblad en zet deze vast met de prikkers. |
5
Klaar
45min
|
Stoom de vissen langzaam in 30-45 minuten gaar. |