Ingredients
-
2cm kunyit
-
2cm Laos
-
1 stengel Sereh
-
2 eetlepels ketoembar
-
6 stuks kemiri noten
-
naar smaak witte peper
-
2 stuks daun salamblad
-
1 stuks Ui
-
6 teentjes knoflook
-
250ml Santen asli (dikke kokosmelk)
-
1kg kip
Directions
Opor Ayam is een heerlijk en geurig Indonesisch gerecht, bereid met malse stukjes kip die langzaam worden gestoofd in een romige kokosmelk en kruidensaus. Het gerecht wordt traditioneel geserveerd bij speciale gelegenheden zoals Eid al-Fitr en bruiloften, maar kan uiteraard op elk moment van het jaar genoten worden. De perfecte combinatie van kruidige smaken en romige kokosmelk maakt dit gerecht tot een favoriet van velen en is een absolute aanrader voor liefhebbers van de Indonesische keuken. Met behulp van ons eenvoudige stappenplan kan iedereen thuis genieten van deze heerlijke smaken!
Steps
1
Done
15min
|
Bereid de kip voorSnijd de kip in stukken en was het goed met water. Wrijf de kip in met zout en laat het 15 minuten staan. |
2
Done
|
BoemboeDoe de ui, knoflook, kunyit, kemiri, ketoembar en peper in een keukenmachine of vijzel en maal alles fijn tot een pasta. |
3
Done
5min
|
Bak de kruidenpastaVerhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de kruidenpasta toe en bak het tot het geurig is, ongeveer 5 minuten. |
4
Done
5min
|
Voeg de kip toeVoeg de kip toe aan de pan en bak het samen met de kruidenpasta tot het vlees van kleur verandert, ongeveer 5 minuten. |
5
Done
|
Voeg de kruiden en kokosmelk toeVoeg de citroengras, limoenblaadjes, salamblaadjes en gember toe aan de pan. Giet de kokosmelk erbij en roer alles goed door elkaar. |
6
Done
45min
|
Kook de kipBreng de inhoud van de pan aan de kook op hoog vuur. Zet het vuur laag en laat het sudderen tot de kip gaar is, ongeveer 45 minuten. |
7
Done
|
ServeerServeer de opor ayam met rijst en groenten naar keuze. |
8
Done
|
SELAMAT MAKAN |