Ingredients
-
250gr Sereh
-
1 pond Wortel
-
2 stuks eiGeklutst
-
1 stuk Ui
-
3 teentjes knoflook
-
3 stuks Kruidnagel
-
1/2 eetlepel Suiker
-
1/2 eetlepel kippenbouilonIn poedervorm
-
3 eetlepels Sagomeel
-
1 eetlepel Tarwemeel
-
1/4 theelepel Peper
-
1 theelepel Zout
-
Paneren:
-
2 stuks eiGeklutst
-
naar smaak Maizena
-
naar smaak Oranje paneermeel
Directions
Zijn je kinderen gek op nuggets en hou je van gezond dan kun je ze beter zelf maken. Gezonde nuggets zonder conserveringsmiddelen en deze nuggets kun tot wel 1 maand in de vriezer bewaren.
Steps
1
Done
|
Mix alle ingrediënten en kruiden. Roer tot alles goed gemengd is. |
2
Done
|
Bereid een bakvorm voor die is bekleed met dik plastic folie (hittebestendig) en licht is ingevet met olie. |
3
Done
30min
|
Giet het nuggetmengsel in de bakvorm. Stoom gedurende 30 minuten tot het gaar is. Haal de bakvorm uit de stoompan en laat afkoelen. |
4
Done
|
Haal de nuggets uit de bakvorm en snijd ze in stukken naar wens. |
5
Done
|
Rol de nuggets door de maïzena, doop ze in het losgeklopte ei en rol ze door het paneermeel terwijl u ze aandrukt zodat de paneermeel perfect blijft plakken. |
6
Done
15-20min
|
Bewaar de nuggets 15-20 minuten in de koelkast zodat de paneermeel aan het deeg blijft plakken. |
7
Done
|
Verhit veel olie. Bak de nuggets tot ze bruin kleuren. Haal ze dan uit de pak en dep ze af met keukenpapier |
8
Done
|
Klaar om geserveerd te worden. Smakelijk eten! |