0 0
Na­si koe­ning met pak­soi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300gr Nasi Kuning Gele rijst
300gr Sperziebonen
2 eetlepel Zonnebloemolie
1 stuk Paksoi
100ml Water
350gr kip Kipfilet in stukjes gesneden
39gr conimex mix nasi

Na­si koe­ning met pak­soi

Nasi Kuning (gele rijst) wordt voornamelijk gegeten bij bijzondere aangelegenheden dus heb je zin in wat bijzonders?

  • 25min
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Nasi koening met paksoi is een bekend Indonesisch gerecht. Het bestaat uit gele rijst, gestoomde paksoi en een kruidige saus met kokos. De rijst krijgt zijn gele kleur door kurkuma, wat ook zorgt voor een heerlijke smaak. De paksoi is een gestoomd groentegerecht. Voor de kokossaus gebruik je ingrediënten als kokosmelk, knoflook en gember. Vaak wordt het opgediend met gebakken uitjes en kroepoek. Het is een smaakvolle en gezonde maaltijd die goed past bij een Indonesische maaltijd.

(Visited 13.626 times, 1 visits today)

Steps

1
Done
4

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer ondertussen de sperziebonen en kook 4 min. in water met wat zout. Giet af en spoel koud onder stromend water, zet apart.

2
Done
4min

Verhit de olie in een wok en bak het vlees in 4 min. goudbruin en gaar.

3
Done
2min

Voeg de sperziebonen en paksoi toe en bak al omscheppend 2 min. mee.

4
Done
4min

Voeg het water en de mix toe en schep om. Breng aan de kook en laat 4 min. doorkoken.

5
Done
1min

Schep de rijst erdoor en warm nog 1 min. door.

Chef

previous
Lelawar Daging
next
Nugget Ayam
previous
Lelawar Daging
next
Nugget Ayam

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here