Ingredients
-
300gr Nasi KuningGele rijst
-
300gr Sperziebonen
-
2 eetlepel Zonnebloemolie
-
1 stuk Paksoi
-
100ml Water
-
350gr kipKipfilet in stukjes gesneden
-
39gr conimex mix nasi
Directions
Nasi koening met paksoi is een bekend Indonesisch gerecht. Het bestaat uit gele rijst, gestoomde paksoi en een kruidige saus met kokos. De rijst krijgt zijn gele kleur door kurkuma, wat ook zorgt voor een heerlijke smaak. De paksoi is een gestoomd groentegerecht. Voor de kokossaus gebruik je ingrediënten als kokosmelk, knoflook en gember. Vaak wordt het opgediend met gebakken uitjes en kroepoek. Het is een smaakvolle en gezonde maaltijd die goed past bij een Indonesische maaltijd.
Steps
1
Done
4
|
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer ondertussen de sperziebonen en kook 4 min. in water met wat zout. Giet af en spoel koud onder stromend water, zet apart. |
2
Done
4min
|
Verhit de olie in een wok en bak het vlees in 4 min. goudbruin en gaar. |
3
Done
2min
|
Voeg de sperziebonen en paksoi toe en bak al omscheppend 2 min. mee. |
4
Done
4min
|
Voeg het water en de mix toe en schep om. Breng aan de kook en laat 4 min. doorkoken. |
5
Done
1min
|
Schep de rijst erdoor en warm nog 1 min. door. |