Ingredients
-
500gr rijstgekookte rijst
-
200gr Uifijngesneden
-
2 teentjes knoflookfijngesneden
-
2 á 3 theelepels Sambal
-
4 eetlepels Zonnebloemolie
-
wat over is Rundvlees
-
wat over is kip
-
wat over is garnalen
-
2 eetlepels Zoute ketjap
Directions
Dit heerlijke gerecht van gebakken rijst met kruiden, groenten en vlees of garnalen is niet alleen populair in Indonesië, maar over de hele wereld. Het is gemakkelijk te maken en kan worden aangepast aan persoonlijke smaakvoorkeuren. Op deze website delen we stap-voor-stap instructies en foto’s om je te helpen bij het bereiden van een smakelijke nasi goreng. Of je nu een beginnende of ervaren kok bent, met dit recept kan je thuis genieten van een authentieke Indonesische maaltijd.
Steps
1
Done
|
Wrijf uien met knoflook en sambal met weinig zout in een tjobék fijn of draai ze in een mixer. |
2
Done
|
Bak dit mengsel in de olie tot de uien lichtgeel zijn. |
3
Done
|
Voeg er de restjes vlees aan toe en bak die even mee. |
4
Done
|
Werk er nu lepelsgewijs de koude rijst doorheen. |
5
Done
|
Maak de nasi goreng af met twee eetlepels zoute ketjap. Geef er een gebakken ei bij en een zure augurk. |
6
Done
|
Selamat makan |