Ingredienten
-
150ml melk
-
150g bakmeelZelfrijzend bakmeel
-
1 ei
-
1 blik mais
-
3 takjes selderij
-
2 theelepels sambal oelek
Bereidingswijze
Zelf frikadel jagung (djagoeng) oftewel Indische maiskoekjes maken is super simpel en snel. Deze snack is ideaal om te serveren als je bezoek krijgt of tijdens verjaardagen. Dit lekkere hapje wordt nog weleens verward met de frikandel. Het is van oorsprong een Indische snack die je in verschillende varianten kan maken.
Stappen
1
Klaar
|
Klopt het ei in een bak en voeg hier een snufje zout aantoe dan de melk erbij en roer het geheel glad met een garde. |
2
Klaar
|
Voeg nu de meel, de selderij en de bosuitjes toe en roer het geheel goed door elkaar. |
3
Klaar
|
Bij voorkeur een Wok of een diepe pan. Vul deze met zonnebloem olie en schep met een eetlepel het beslag in de pan en niet te lang wachten met omdraaien. |