Ingredients
-
500gr Rundergehakt
-
5 stuks Sjalotten
-
5 teentjes knoflook
-
3 blaadjes Jeruk Purut
-
1 mespuntje Zout
-
3 eetlepels Zonnebloemolie
-
150ml Santen asli (dikke kokosmelk)
-
200ml Santen Cair (dunne kokosmelk)
-
Boemboe
-
1 stengel Sereh
-
3 cm Laos
-
1 eetlepel ketumbar
-
1/2 eetlepel djinten
-
Naar smaak Peper
Directions
Lelawar Daging is een traditioneel Indonesisch gerecht met gekookt rundvlees en kruiden. Het is een heerlijk bijgerecht bij rijstgerechten en heeft een kruidige smaak met een lekkere crunch. Het is gemakkelijk thuis te maken.
(Visited 6.543 times, 1 visits today)
Steps
1
Done
|
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. |
2
Done
|
Snijd de sjalotten en de knoflook in dunne plaken. |
3
Done
3min
|
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de koflook en de boemboe. |
4
Done
|
Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul. Dan de dunne kokosmelk toevoegen en het geheel koken totdat het vocht vrijwel is verdampt. |
5
Done
|
Vervolgens de santen asli toevoegen en nog even kort laten koken. |
6
Done
|
Selamat makan |