Ingredienten
-
500 gram rundergehakt
-
5 stuks sjalotten
-
5 teentjes knoflook
-
3 blaadjes jeruk Purut
-
1 mespuntje zout
-
3 eetlepels zonnebloemolie
-
150 ml santen asli (dikke kokosmelk)
-
200 ml santen cair (dunne kokosmelk)
-
Boemboe
-
1 stengel sereh
-
3 cm laos
-
1 eetlepel ketumbar
-
1/2 eetlepel djinten
-
peper
Bereidingswijze
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten en de knoflook in dunne plaken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de koflook en de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul. Dan de dunne kokosmelk toevoegen en het geheel koken totdat het vocht vrijwel is verdampt. Vervolgens de santen asli toevoegen en dit nog 3 minuten laten koken. Serveer.
Stappen
1
Klaar
|
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. |
2
Klaar
|
Snijd de sjalotten en de knoflook in dunne plaken. |
3
Klaar
3 min
|
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de koflook en de boemboe. |
4
Klaar
|
Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul. Dan de dunne kokosmelk toevoegen en het geheel koken totdat het vocht vrijwel is verdampt. |
5
Klaar
3 min
|
Vervolgens de santen asli toevoegen en nog even kort laten koken. |
6
Klaar
|
Eetsmakelijk |