0 0
Lelawar Daging

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500gr Rundergehakt
5 stuks Sjalotten
5 teentjes knoflook
3 blaadjes Jeruk Purut
1 mespuntje Zout
3 eetlepels Zonnebloemolie
150ml Santen asli (dikke kokosmelk)
200ml Santen Cair (dunne kokosmelk)
Boemboe
1 stengel Sereh
3 cm Laos
1 eetlepel ketumbar
1/2 eetlepel djinten
Naar smaak Peper

Lelawar Daging

Een must-try voor liefhebbers van de Indonesische keuken.

  • Serves 4
  • Hard

Ingredients

  • Boemboe

Directions

Share

Lelawar Daging is een traditioneel Indonesisch gerecht met gekookt rundvlees en kruiden. Het is een heerlijk bijgerecht bij rijstgerechten en heeft een kruidige smaak met een lekkere crunch. Het is gemakkelijk thuis te maken.

(Visited 6.543 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.

2
Done

Snijd de sjalotten en de knoflook in dunne plaken.

3
Done
3min

Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de koflook en de boemboe.

4
Done

Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul. Dan de dunne kokosmelk toevoegen en het geheel koken totdat het vocht vrijwel is verdampt.

5
Done

Vervolgens de santen asli toevoegen en nog even kort laten koken.

6
Done

Selamat makan

Chef

Featured Image
previous
Sayur campur
next
Na­si koe­ning met pak­soi
Featured Image
previous
Sayur campur
next
Na­si koe­ning met pak­soi

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here