Ingredienten
-
3 eetlepels zonnebloemolie
-
4 stuks kipKipfilet
-
800g sperziebonen
-
1 stuk ui
-
2 teentjes knoflook
-
1 theelepel djahéGember pure
-
200ml kecap manis
-
1 eetlepel honing
-
1 eetlepel citroensap
-
1/2 theelepel zout
-
1 theelepel chilipeper
Bereidingswijze
Stappen
1
Klaar
|
Snij de kipfilet in niet al te grote blokjes. |
2
Klaar
|
Doe de ui, de knoflook, de gember, de ketjap, de honing, het citroensap, het zout en de chilipeper bij elkaar in een in ruime kom die in de koelkast past. Meng het geheel goed door elkaar. |
3
Klaar
3 uur
|
Eenmaal alles goed gemengd dan voeg je hier de stukje kip aan toe en meng je het geheel goed door elkaar zodat alle kip goed gemarineerd is. Dek de schaal af en zet deze minimaal 3 uur in de koelkast. |
4
Klaar
|
TipEen dag van tevoren klaar maken is het beste. Lang marineren geeft de kip extra smaak. |
5
Klaar
|
Na het marineren verhit je olie in een braadpan en daar voeg je de gemarineerde kip met de ketjapmarinade aan toe. |
6
Klaar
|
Bak de kip kort en roer het continu om en om. Hiermee voorkom je dat de marinade aan gaat branden. |
7
Klaar
|
Zorg dat je ondertussen de sperziebonen en de rijst gekookt hebt om daar de heerlijk verse kip ketjap bij te kunnen serveren. Eet je het vlees liever alleen met rijst, dan laat je de bonen gewoon achterwege natuurlijk. |