Kip kecap

Deel het op uw sociale netwerk:

Of u kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingredienten

Hoeveelheid aanpassen:
3 eetlepels zonnebloemolie
4 stuks kip Kipfilet
800g sperziebonen
1 stuk ui
2 teentjes knoflook
1 theelepel djahé Gember pure
200ml kecap manis
1 eetlepel honing
1 eetlepel citroensap
1/2 theelepel zout
1 theelepel chilipeper

Bladwijzer aanmaken

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Kip kecap

Rolled pancakes with creme

Kenmerken:
  • Spicy
  • Vegetarisch
  • 5 uur
  • Personen 4
  • Gemiddeld

Ingredienten

Bereidingswijze

Share

Stappen

1
Klaar

Snij de kipfilet in niet al te grote blokjes.

2
Klaar

Doe de ui, de knoflook, de gember, de ketjap, de honing, het citroensap, het zout en de chilipeper bij elkaar in een in ruime kom die in de koelkast past. Meng het geheel goed door elkaar.

3
Klaar
3 uur

Eenmaal alles goed gemengd dan voeg je hier de stukje kip aan toe en meng je het geheel goed door elkaar zodat alle kip goed gemarineerd is. Dek de schaal af en zet deze minimaal 3 uur in de koelkast.

4
Klaar

Tip

Een dag van tevoren klaar maken is het beste. Lang marineren geeft de kip extra smaak.

5
Klaar

Na het marineren verhit je olie in een braadpan en daar voeg je de gemarineerde kip met de ketjapmarinade aan toe.

6
Klaar

Bak de kip kort en roer het continu om en om. Hiermee voorkom je dat de marinade aan gaat branden.

7
Klaar

Zorg dat je ondertussen de sperziebonen en de rijst gekookt hebt om daar de heerlijk verse kip ketjap bij te kunnen serveren. Eet je het vlees liever alleen met rijst, dan laat je de bonen gewoon achterwege natuurlijk.

Lins

Recept Beoordelingen

Gemiddelde Score:
(5)
Aantal Beoordelingen: 1
Chef

Super recept, we hebben er met de hele familie van genoten. Zelfs de kinderen vonden het erg lekker.

vorige
Grapefruit drank
volgende
Sup kacang dengan kacang merah
vorige
Grapefruit drank
volgende
Sup kacang dengan kacang merah

Geef Uw Reactie