0 0
Ketang Goreng

Deel het op uw sociale netwerk:

Of u kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingredienten

Hoeveelheid aanpassen:
1 teentje knoflook
1 zakje frietchips
1 theelepel koriander Gemalen koriander
1 theelepel djahé Gemalen gember
1 eetlepel gula Djawa Javaanse suiker
1,5 eetlepel kecap manis
2 blaadjes daun Salamblad Of te wel laurierblad
1 blaadje djeroek poeroet Of te wel kaffir lime leave, citroenblad

Bladwijzer aanmaken

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Ketang Goreng

Een lekkere Indonesische snack

Kenmerken:
  • Vegetarisch
  • Personen 4
  • Makkelijk

Ingredienten

Bereidingswijze

Share

Stappen

1
Klaar

Pers of snijd het teentje knoflook fijn. Verwijder de kern uit de kaffir lime leave en snijd in ragfijne reepjes, zo dun als je kunt.

2
Klaar

Verwarm olie in een pan en fruit hierin de knoflook, samen met de gemalen gember, laurier, sambal en de fijn gesneden kaffir lime leave.

3
Klaar

Voeg de sambal, ketjap en suiker toe. Roer het geheel goed doorelkaar en laat het een halve minuut op staan.

4
Klaar

Kieper nu alle frietchips in de pan en schep goed om, tot alles bedekt is. In het begin denk je: dit komt niet goed, het is te weinig! Geen zorgen, gewoon door blijven scheppen. Proef en voeg eventueel nog wat sambal toe.

Chef

Recept Beoordelingen

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik het onderstaande formulier om uw recensie te schrijven
vorige
Yakitori Ayam
Uitgelichte Afbeelding
volgende
Sambal Selderij
vorige
Yakitori Ayam
Uitgelichte Afbeelding
volgende
Sambal Selderij

Geef Uw Reactie