Ingredienten
-
700g garnalenGebruik verse garnalen
-
500g tapiocameel
-
1 theelepel knoflook puree
-
5 stuks kruidnagel
-
1 stuk ei
-
2 eetlepels zout
-
2 eetlepels suiker
-
200ml water
-
naar keus bananenblad
-
naar keus zonnebloemolie
Bereidingswijze
Stappen
1
Klaar
|
Schil de garnalen en verwijder de kop. Was de garnalen grondig en laat ze uitlekken. |
2
Klaar
|
Maal de garnalen fijn met een blender. |
3
Klaar
|
Meng de gemalen garnalen, tapiocameel, knoflook, zout en suiker in een bakje. Goed mengen. |
4
Klaar
|
Giet er al roerend een klein beetje water bij. |
5
Klaar
|
Voeg het ei toe en kneed het deeg met de hand tot het glad en niet meer plakkerig is. |
6
Klaar
|
Wikkel het deeg in met bananenbladeren tot een langwerpige rol. |
7
Klaar
|
Snijd het cracker-mengsel in dunne reepjes en laat het ongeveer 1-2 dagen in de zon (als het kan) drogen tot het helemaal droog is. |
8
Klaar
|
Verhit een pan met veel olie. Bak de crackers luchtig en knapperig en goed uit laten lekken. |
9
Klaar
|
Klaar om te serveren of te bewaren in een luchtdichte verpakking. |
10
Klaar
|
|