0 0
Kerupuk Udang

Deel het op uw sociale netwerk:

Of u kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingredienten

Hoeveelheid aanpassen:
700g garnalen Gebruik verse garnalen
500g tapiocameel
1 theelepel knoflook puree
5 stuks kruidnagel
1 stuk ei
2 eetlepels zout
2 eetlepels suiker
200ml water
naar keus bananenblad
naar keus zonnebloemolie

Bladwijzer aanmaken

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Kerupuk Udang

  • 240 min
  • Personen 10
  • Gemiddeld

Ingredienten

Bereidingswijze

Share

Stappen

1
Klaar

Schil de garnalen en verwijder de kop. Was de garnalen grondig en laat ze uitlekken.

2
Klaar

Maal de garnalen fijn met een blender.

3
Klaar

Meng de gemalen garnalen, tapiocameel, knoflook, zout en suiker in een bakje. Goed mengen.

4
Klaar

Giet er al roerend een klein beetje water bij.

5
Klaar

Voeg het ei toe en kneed het deeg met de hand tot het glad en niet meer plakkerig is.

6
Klaar

Wikkel het deeg in met bananenbladeren tot een langwerpige rol.

7
Klaar

Snijd het cracker-mengsel in dunne reepjes en laat het ongeveer 1-2 dagen in de zon (als het kan) drogen tot het helemaal droog is.

8
Klaar

Verhit een pan met veel olie. Bak de crackers luchtig en knapperig en goed uit laten lekken.

9
Klaar

Klaar om te serveren of te bewaren in een luchtdichte verpakking.

10
Klaar

Chef

Recept Beoordelingen

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik het onderstaande formulier om uw recensie te schrijven
vorige
Spek­koek met pi­san­g­room
volgende
Ayam Bakar Bumbu Rujak
vorige
Spek­koek met pi­san­g­room
volgende
Ayam Bakar Bumbu Rujak

Geef Uw Reactie