0 0
Daging Smoor

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

400gr Rundvlees
1 teentje knoflook
2 stuks Ui
1 theelepel Peper
¼ theelepel Kruidnagel
½ theelepel Nootmuskaat
1 mespuntje Zout
1 stuk Tomaat
4 eetlepels kecap manis
2 eetlepels boter
1 scheutje azijn

Daging Smoor

  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Rundvlees in Kecap Manis is een smakelijk gerecht uit de Indonesische keuken. In dit gerecht wordt mals rundvlees gecombineerd met zoete ketjap, kruiden en groenten. De kruidige aroma’s van de kruidnagel en nootmuskaat geven dit gerecht een unieke smaak. Door het langzaam sudderen van het rundvlees in de ketjap saus worden de smaken goed opgenomen. Serveer het gerecht met rijst en groenten naar keuze en geniet van een heerlijke maaltijd.

(Visited 40.522 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur.

2
Done

Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.

3
Done

Voeg het runderstoofvlees toe en bak tot het aan alle kanten bruin is.

4
Done

Voeg de salamblaadjes, laurierblaadjes, ketjap manis, tomatenpuree, tamarindesap en palmsuiker toe. Meng het geheel goed door elkaar.

5
Done

Voeg het water toe en breng aan de kook.

6
Done

Zet het vuur laag en laat het vlees ongeveer 2 uur sudderen tot het zacht is en de saus is ingedikt.

7
Done

Voeg zout en peper naar smaak toe en laat nog even sudderen.

8
Done

Haal de salamblaadjes en laurierblaadjes uit de pan.

9
Done

Serveer de daging smoor met gestoomde rijst en groenten.

10
Done

Selamat Makan

Chef

previous
Ayam Santan
next
Nasi goreng
previous
Ayam Santan
next
Nasi goreng

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here