Ingredients
-
400gr Rundvlees
-
1 teentje knoflook
-
2 stuks Ui
-
1 theelepel Peper
-
¼ theelepel Kruidnagel
-
½ theelepel Nootmuskaat
-
1 mespuntje Zout
-
1 stuk Tomaat
-
4 eetlepels kecap manis
-
2 eetlepels boter
-
1 scheutje azijn
Directions
Rundvlees in Kecap Manis is een smakelijk gerecht uit de Indonesische keuken. In dit gerecht wordt mals rundvlees gecombineerd met zoete ketjap, kruiden en groenten. De kruidige aroma’s van de kruidnagel en nootmuskaat geven dit gerecht een unieke smaak. Door het langzaam sudderen van het rundvlees in de ketjap saus worden de smaken goed opgenomen. Serveer het gerecht met rijst en groenten naar keuze en geniet van een heerlijke maaltijd.
Steps
1
Done
|
Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. |
2
Done
|
Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn. |
3
Done
|
Voeg het runderstoofvlees toe en bak tot het aan alle kanten bruin is. |
4
Done
|
Voeg de salamblaadjes, laurierblaadjes, ketjap manis, tomatenpuree, tamarindesap en palmsuiker toe. Meng het geheel goed door elkaar. |
5
Done
|
Voeg het water toe en breng aan de kook. |
6
Done
|
Zet het vuur laag en laat het vlees ongeveer 2 uur sudderen tot het zacht is en de saus is ingedikt. |
7
Done
|
Voeg zout en peper naar smaak toe en laat nog even sudderen. |
8
Done
|
Haal de salamblaadjes en laurierblaadjes uit de pan. |
9
Done
|
Serveer de daging smoor met gestoomde rijst en groenten. |
10
Done
|
Selamat Makan |