Ingredienten
-
1 eetlepel Pandanextract
-
500 ml Water
-
100 gram Rijstebloem
-
1 eetlepel Maïzena
-
1 mespunt Zout
-
100 gram Gula Jawa (palmsuiker)
-
150 ml Kokosmelk
-
Geschaafd ijsof ijsblokjes
Bereidingswijze
Meng het pandanextract door het water. Meng dit door de bloem, de maïzena en het zout en kook dit op laag vuur tot een stijve pap.
Vul een pan met erg koud water. Roer de pap door een zeef zodat de pap in druppels in het water vallen. Laat deze druppels in het water opstijven. (Dit is de cendol)
Kook de suiker in water op en snijd wat nangka in erg kleine reepjes. De nangka moet in een glas passen. Neem vervolgens 4 glazen. Verdeel de cendol over de glazen, voeg dan de nangka, de gula jawa, de kokosmelk en dan wat geschaafd is toe.