0 0
Ayam Santan

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

350gr kip
1,5 cm Laos
1/2 stengel Sereh
2 teentjes knoflook
2-3 stuks Lombok
3,5 stuks Sjalotten
2 blaadjes Jeruk Purut
2 stengels daun salamblad
75 gram Kokos Geraspt
1 mespuntje Zout
1/2 theelepel gula djawa
1/2 theelepel citroensap
75 ml Water
3 eetlepels Zonnebloemolie

Ayam Santan

Ayam Santen is een lekker kipgerecht met kokosmelk en veel Indonesische kruiden wo laos, sereh, lomboks, jeruk purut en salam blaadjes.

  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Ayam Santan betekent kip in kokosmelk. Het gerecht wordt bereid met onder andere kip, ui, knoflook, sereh, laos, en verschillende kruiden. Het gerecht wordt geserveerd met rijst en kan worden gegarneerd met bijvoorbeeld komkommer en tomaat. Hieronder wordt stapsgewijs uitgelegd hoe je het bericht moet bereiden.

(Visited 18.998 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Snij de kip in stukken, en wrijf de stukken in met limoensap.

2
Done
10min

Verhit in een pan het water en laat de kip hierin gaar worden.

3
Done

Snij de sjalotten, de knoflook en lomboks fijn.

4
Done

Verhit de olie in een wok/wadjan en bak de kip rondom goudbruin. Haal de kip uit de wok/wadjan en laat deze uitlekken op keuken/ wc papier.

5
Done
3min

Voeg de sjalotten en de knoflook toe en even kort bakken.

6
Done
3min

Voeg de lomboks, sereh, laos, salam, zout, suiker, en de jerut purut toe en even kort bakken.

7
Done

Kokos toevoegen en bakken totdat deze goudbruin is.

8
Done

Ten slot kan de kip worden toegevoegd. Belangrijk dat de kip voortdurend wordt omgeschept (ongeveer 5 minuten).

Chef

next
Daging Smoor
next
Daging Smoor

Add Your Comment