Ingredients
-
350gr kip
-
1,5 cm Laos
-
1/2 stengel Sereh
-
2 teentjes knoflook
-
2-3 stuks Lombok
-
3,5 stuks Sjalotten
-
2 blaadjes Jeruk Purut
-
2 stengels daun salamblad
-
75 gram KokosGeraspt
-
1 mespuntje Zout
-
1/2 theelepel gula djawa
-
1/2 theelepel citroensap
-
75 ml Water
-
3 eetlepels Zonnebloemolie
Directions
Ayam Santan betekent kip in kokosmelk. Het gerecht wordt bereid met onder andere kip, ui, knoflook, sereh, laos, en verschillende kruiden. Het gerecht wordt geserveerd met rijst en kan worden gegarneerd met bijvoorbeeld komkommer en tomaat. Hieronder wordt stapsgewijs uitgelegd hoe je het bericht moet bereiden.
Steps
1
Done
|
Snij de kip in stukken, en wrijf de stukken in met limoensap. |
2
Done
10min
|
Verhit in een pan het water en laat de kip hierin gaar worden. |
3
Done
|
Snij de sjalotten, de knoflook en lomboks fijn. |
4
Done
|
Verhit de olie in een wok/wadjan en bak de kip rondom goudbruin. Haal de kip uit de wok/wadjan en laat deze uitlekken op keuken/ wc papier. |
5
Done
3min
|
Voeg de sjalotten en de knoflook toe en even kort bakken. |
6
Done
3min
|
Voeg de lomboks, sereh, laos, salam, zout, suiker, en de jerut purut toe en even kort bakken. |
7
Done
|
Kokos toevoegen en bakken totdat deze goudbruin is. |
8
Done
|
Ten slot kan de kip worden toegevoegd. Belangrijk dat de kip voortdurend wordt omgeschept (ongeveer 5 minuten). |