Deel het op uw sociale netwerk:

Of u kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingredienten

Hoeveelheid aanpassen:
350 gram kip
1,5 cm laos
1/2 stengel sereh
2 teentjes knoflook
2-3 stuks lombok
3,5 stuks sjalotten
2 blaadjes jeruk Purut
2 stengels daun Salamblad
75 gram kokos Geraspt
1 mespuntje zout
1/2 theelepel gula Djawa
1/2 theelepel citroensap
75 ml water
3 eetlepels zonnebloemolie

Bladwijzer aanmaken

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Ayam Santan

Ayam Santan

Met lekkere kokosmelk

Kenmerken:
  • Spicy

Ingredienten

Bereidingswijze

Share

Ayam Santen is een lekker kipgerecht met kokosmelk en veel Indonesische kruiden wo laos, sereh, lomboks, jeruk purut en salam blaadjes.

Stappen

1
Klaar

Snij de kip in stukken, en wrijf de stukken in met limoensap.

2
Klaar
10 min

Verhit in een pan het water en laat de kip hierin gaar worden.

3
Klaar

Snij de sjalotten, de knoflook en lomboks fijn.

4
Klaar

Verhit de olie in een wok/wadjan en bak de kip rondom goudbruin. Haal de kip uit de wok/wadjan en laat deze uitlekken op keuken/ wc papier.

5
Klaar
3 min

Voeg de sjalotten en de knoflook toe en even kort bakken.

6
Klaar
3 min

Voeg de lomboks, sereh, laos, salam, zout, suiker, en de jerut purut toe en even kort bakken.

7
Klaar

kokos toevoegen en bakken totdat deze goudbruin is.

8
Klaar
5 min

Ten slot kan de kip worden toegevoegd. Belangrijk dat de kip voortdurend wordt omgeschept (ongeveer 5 minuten).

Chef

Recept Beoordelingen

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik het onderstaande formulier om uw recensie te schrijven
Uitgelichte Afbeelding
vorige
Lelawar Daging
volgende
Grapefruit drank
Uitgelichte Afbeelding
vorige
Lelawar Daging
volgende
Grapefruit drank

Geef Uw Reactie