0 0
Ayam Bakar Bumbu Rujak

Deel het op uw sociale netwerk:

Of u kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingredienten

Hoeveelheid aanpassen:
800 gr kip
mespuntje zout
1 theelepel suiker
2 blaadjes daun Salamblad of te wel laurierblaadjes
300ml santen asli (dikke kokosmelk)
naar smaak zonnebloemolie genoeg om in te bakken
Kruiden

Bladwijzer aanmaken

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Ayam Bakar Bumbu Rujak

  • 60 min
  • Personen 1
  • Gemiddeld

Ingredienten

  • Kruiden

Bereidingswijze

Share

Stappen

1
Klaar

Maal de kruiden met voldoende water in een keukenmixer.

2
Klaar
45min

Was de kip, bedek de kip met voldoende zout en limoensap, laat het geheel 45 minuten marineren.

3
Klaar

Gril de kip totdat hij een beetje verbrand ruikt en de huidlaag veranderd in een verbrande kleur.

4
Klaar

Verhit een pan met voldoende bakolie, bak de gemalen kruiden, voeg de laurierblaadjes toe en kook de kruiden tot ze geurig zijn. Voeg vervolgens de gekookte kip samen met de gemalen kruiden toe tot de kip en de kruiden samenkomen.

5
Klaar

Voeg de kokosmelk, suiker en het zout toe. Kook vervolgens de kip tot hij zacht is, de kruiden worden rood en de saus zakt een beetje.

6
Klaar

Verhit de grillpan, vet de kip in met bakolie, gril dan de kip even, bestrijk de kip met de rest van de kruiden en brand opnieuw tot het kipgedeelte gelijkmatig verbrand is. Eenmaal gelijkmatig gekookt, is de geroosterde kipsalade klaar om te worden geserveerd.

7
Klaar

Tips

1. Zet het vuur laag bij het stoven van de kip zodat de kruiden en kokosmelk goed worden opgenomen.

2. Droog de kip niet in de bouillon.

Chef

Recept Beoordelingen

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik het onderstaande formulier om uw recensie te schrijven
vorige
Kerupuk Udang
volgende
Pit­ti­ge na­si met ei
vorige
Kerupuk Udang
volgende
Pit­ti­ge na­si met ei

Geef Uw Reactie