Ingredients
-
800gr kip
-
mespuntje Zout
-
1 theelepel Suiker
-
2 blaadjes daun salambladof te wel laurierblaadjes
-
300ml Santen asli (dikke kokosmelk)
-
naar smaak Zonnebloemoliegenoeg om in te bakken
Directions
Ayam Bakar Bumbu Rujak is een heerlijk Indonesisch gerecht dat perfect is voor een smakelijke maaltijd thuis. De gegrilde kip wordt gemarineerd in een mix van kruiden en specerijen, waaronder de kenmerkende rujak-saus die zorgt voor een heerlijke zoete en pittige smaak. Dit populaire gerecht wordt vaak geserveerd tijdens feestelijke gelegenheden in Indonesië. Met dit recept kan je nu zelf genieten van deze traditionele en smaakvolle Indonesische kip.
Steps
1
Done
|
KruidenMaal de kruiden met voldoende water in een keukenmixer. |
2
Done
45min
|
MarinerenWas de kip, bedek de kip met voldoende zout en limoensap, laat het geheel 45 minuten marineren. |
3
Done
|
GrillenGril de kip totdat hij een beetje verbrand ruikt en de huidlaag veranderd in een verbrande kleur. |
4
Done
|
BakkenVerhit een pan met voldoende bakolie, bak de gemalen kruiden, voeg de laurierblaadjes toe en kook de kruiden tot ze geurig zijn. Voeg vervolgens de gekookte kip samen met de gemalen kruiden toe tot de kip en de kruiden samenkomen. |
5
Done
|
Kook de kipVoeg de kokosmelk, suiker en het zout toe. Kook vervolgens de kip tot hij zacht is, de kruiden worden rood en de saus zakt een beetje. |
6
Done
|
GrillenVerhit de grillpan en vet de kip in met bakolie, gril dan de kip even, bestrijk de kip met de rest van de kruiden en brand opnieuw tot het kip gedeelte gelijkmatig verbrand is. Eenmaal gelijkmatig gekookt, is de geroosterde kipsalade klaar om te worden geserveerd. |
7
Done
|
TIPS1. Zet het vuur laag bij het stoven van de kip zodat de kruiden en kokosmelk goed worden opgenomen. 2. Droog de kip niet in de bouillon. |