0 0
Ayam Bakar Bumbu Rujak

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
800gr kip
mespuntje Zout
1 theelepel Suiker
2 blaadjes daun salamblad of te wel laurierblaadjes
300ml Santen asli (dikke kokosmelk)
naar smaak Zonnebloemolie genoeg om in te bakken

Ayam Bakar Bumbu Rujak

  • 60min
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Ayam Bakar Bumbu Rujak is een heerlijk Indonesisch gerecht dat perfect is voor een smakelijke maaltijd thuis. De gegrilde kip wordt gemarineerd in een mix van kruiden en specerijen, waaronder de kenmerkende rujak-saus die zorgt voor een heerlijke zoete en pittige smaak. Dit populaire gerecht wordt vaak geserveerd tijdens feestelijke gelegenheden in Indonesië. Met dit recept kan je nu zelf genieten van deze traditionele en smaakvolle Indonesische kip.

(Visited 2.304 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Kruiden

Maal de kruiden met voldoende water in een keukenmixer.

2
Done
45min

Marineren

Was de kip, bedek de kip met voldoende zout en limoensap, laat het geheel 45 minuten marineren.

3
Done

Grillen

Gril de kip totdat hij een beetje verbrand ruikt en de huidlaag veranderd in een verbrande kleur.

4
Done

Bakken

Verhit een pan met voldoende bakolie, bak de gemalen kruiden, voeg de laurierblaadjes toe en kook de kruiden tot ze geurig zijn. Voeg vervolgens de gekookte kip samen met de gemalen kruiden toe tot de kip en de kruiden samenkomen.

5
Done

Kook de kip

Voeg de kokosmelk, suiker en het zout toe. Kook vervolgens de kip tot hij zacht is, de kruiden worden rood en de saus zakt een beetje.

6
Done

Grillen

Verhit de grillpan en vet de kip in met bakolie, gril dan de kip even, bestrijk de kip met de rest van de kruiden en brand opnieuw tot het kip gedeelte gelijkmatig verbrand is. Eenmaal gelijkmatig gekookt, is de geroosterde kipsalade klaar om te worden geserveerd.

7
Done

TIPS

1. Zet het vuur laag bij het stoven van de kip zodat de kruiden en kokosmelk goed worden opgenomen.

2. Droog de kip niet in de bouillon.

Chef

previous
Spek­koek met pi­san­g­room
next
Pit­ti­ge na­si met ei
previous
Spek­koek met pi­san­g­room
next
Pit­ti­ge na­si met ei

Add Your Comment