Ajam Boemboe Idjoe

Deel het op uw sociale netwerk:

Of u kunt deze url gewoon kopiëren en delen

Ingredienten

Hoeveelheid aanpassen:
4 stuks kip Bij voorkeur kippenbouten
1 theelepel gula Djawa
8 stuks (groen) lombok
1/2 theelepel koenjit Ook wel geelwortel of kurkuma genoemd
1 teentje knoflook
2 stuks ui
2 eetlepels zonnebloemolie
2 stengels sereh
1 theelepel djahé
6 stuks kemirinoot(en)
2 stuks daun Salamblad Ook wel salamblad genoemd
1 theelepel laos
1/2 mespunt zout
Optioneel
2 eetlepels selderij

Bladwijzer aanmaken

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Ajam Boemboe Idjoe

Heerlijk kipgerecht

Kenmerken:
  • Spicy
  • 30 min
  • Personen 4
  • Gemiddeld

Ingredienten

  • Optioneel

Bereidingswijze

Share

Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn. Rooster de kemirinoten in een droge koekenpan en hak ze fijn. Was de lomboks, verwijder de uiteinden, halveer ze en verwijder het zaad en de zaad- lijsten en hak ze fijn. Verwijder de harde bovenkant van de sereh, kneus ze met de stamper van de vijzel en leg er een knoop in.

Wrijf de ui, knoflook, kemirinoten, laos, djahé, gula djawa, en de koenjit fijn in de vijzel.

Verhit de olie in een wok en fruit hier circa 2 minuten het fijngewreven kruidenmengsel onder voortdurend omscheppen. Voeg 1/2 deciliter toe en de de sereh en de salamblaadjes erbij. Maak op smaak met een klein beetje zout. Breng alles al roerend aan de kook. Leg de kip in het vocht en laat het op een matig afgestelde warmtebron zachtjes pruttelen (Zon- der deksel). Het is de bedoeling dat door het indampen ongeveer 2 deciliter vocht overblijft in de pan. Reken op een suddertijd van circa 40 minuten.

Verwijde de sereh en de salamblaadjes. Schep de inhoud van de wok op een voorverwarmde schaal en strooi eventueel fijngehakte selderie erover. Serveer met drooggekookte rijst, een tomatensalade en een atjar en zet een schaal kroepoek naar keuze op tafel. (Pittig gerecht voor 4 personen).

Chef

Recept Beoordelingen

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik het onderstaande formulier om uw recensie te schrijven
vorige
Nugget Ayam
volgende
Rengginang
vorige
Nugget Ayam
volgende
Rengginang

Geef Uw Reactie