https://indonesische-recepten.nl
  • Home
  • Recepten
    • Zoek op ingrediënten
    • Recept inzenden
  • Indonesische keuken
  • Home
  • Recepten
    • Zoek op ingrediënten
    • Recept inzenden
  • Indonesische keuken
  • Home
  • Ingrediënten
  • Peperplant

Peperplant

Posted on jul 1st, 2010
by Chef
Categories:
  • Ingrediënten

Benaming(en): piper nigrum, peper.

Peper is een in de keuken gebruikte specerij met een zeer scherpe smaak. Peper groeit als bessen aan de tropische peperplant, Piper nigrum. De scherpe smaak van zwarte peperkorrels ontstaat door het bestanddeel piperine. Peper bestaat in verschillende kleurvarianten, zwart, wit en groen.

De Spaanse peper, die ook rood is, is afkomstig van een geheel andere plantensoort. Ook de scherpe smaak komt van een andere stof, namelijk capsaïcine.

Geneeskrachtige werking

Peper werd bij veel Aziatische volken als geneeskrachtig omschreven. Helpt bij diarree en naar men beweert ook bij cholera en artritis. Groene peper wordt negen maanden na de bloei als onrijpe vrucht geoogst. Door fermentatie en droging ontstaat zwarte peper. Witte peper wordt uit de rijpe, dus rode, peper korrels bereid. Hij wordt in stromend water geweekt en dan van de rode schil ontdaan. Gedroogd is hij beige tot witachtig. In geringe doses stimuleert peper de spijsvertering.

(Visited 4.528 times, 1 visits today)
  • plant

Chef

Add Your Comment Reactie annuleren

Categorieën

Cultuur

Cultuur

Fruit

Fruit

Ingrediënten

Ingrediënten

Kue

Kue

Rijst

Rijst

Vis

Vis

Vlees

Vlees

Populaire Recepten

  • Nasi gorengNasi goreng Dit heerlijke gerecht van gebakken rijst met kruiden, groenten en…
  • Daging SmoorDaging Smoor Rundvlees in Kecap Manis is een smakelijk gerecht uit de…
  • Ayam SantanAyam Santan Ayam Santan betekent kip in kokosmelk. Het gerecht wordt bereid…
  • Na­si koe­ning met pak­soiNa­si koe­ning met pak­soi Nasi Kuning (gele rijst) wordt voornamelijk gegeten bij bijzondere aangelegenheden…
  • Lelawar DagingLelawar Daging Lelawar Daging is een traditioneel Indonesisch gerecht met gekookt rundvlees…
  • Sayur campurSayur campur Geplaatst op: 18 sep 2008

INDONESISCHE RECEPTEN | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023