https://indonesische-recepten.nl
  • Home
  • Recepten
    • Zoek op ingrediënten
    • Recept inzenden
  • Indonesische keuken
  • Home
  • Recepten
    • Zoek op ingrediënten
    • Recept inzenden
  • Indonesische keuken
  • Home
  • Ingrediënten
  • Kaneel

Kaneel

Posted on jul 21st, 2010
by Chef
Categories:
  • Ingrediënten

Benaming(en): Cinnamomum zeylanicum, Ceylonkaneel, Echte kaneel, kayu manis (Indonesisch).

Kaneel is een specerij bestaande uit de binnenbast van de scheuten van de kaneelboom. Er bestaan vele varianten, maar de belangrijkste zijn de ceylonkaneel of echte kaneel (Cinnamomum verum, synoniem: Cinnamomum zeylanicum) en de cassia of kassie (Cinnamomum cassia). Cassia is wat branderiger en zoeter dan ceylonkaneel. Kaneel wordt als stukjes gedroogde, opgerolde schors of “stokjes” verkocht.

Geneeskrachtige werking

Een teveel bemoeilijkt de spijsvertering. Bladolie wordt gebruikt om zijn antiseptische, opwekkende en verwarmende eigenschappen bij misselijkheid en hoge bloeddruk. Deze olie moet bij zwangerschap vermeden worden, omdat het een miskraam kan veroorzaken.

(Visited 4.515 times, 1 visits today)
  • ceylonkaneel
  • cinnamomum zeylanicum
  • Echte kaneel
  • Kayu Manis

Chef

Add Your Comment Reactie annuleren

Categorieën

Cultuur

Cultuur

Fruit

Fruit

Ingrediënten

Ingrediënten

Kue

Kue

Rijst

Rijst

Vis

Vis

Vlees

Vlees

Populaire Recepten

  • Nasi gorengNasi goreng Dit heerlijke gerecht van gebakken rijst met kruiden, groenten en…
  • Daging SmoorDaging Smoor Rundvlees in Kecap Manis is een smakelijk gerecht uit de…
  • Ayam SantanAyam Santan Ayam Santan betekent kip in kokosmelk. Het gerecht wordt bereid…
  • Na­si koe­ning met pak­soiNa­si koe­ning met pak­soi Nasi Kuning (gele rijst) wordt voornamelijk gegeten bij bijzondere aangelegenheden…
  • Lelawar DagingLelawar Daging Lelawar Daging is een traditioneel Indonesisch gerecht met gekookt rundvlees…
  • Sayur campurSayur campur Geplaatst op: 18 sep 2008

INDONESISCHE RECEPTEN | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023