https://indonesische-recepten.nl
  • Inloggen
  • Registreren
  • Cart is empty
  • Home
  • Recepten
    • Zoek op ingrediënten
    • Recept inzenden
    • Overzicht auteurs
  • Categorieën
  • Ingrediënten
  • Keuken
  • Toko’s
    • Drenthe
    • Flevoland
    • Friesland
    • Gelderland
    • Groningen
    • Limburg
    • Noord Brabant
    • Noord Holland
    • Overijssel
    • Utrecht
    • Zeeland
    • Zuid Holland
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Zoek op ingrediënten
    • Recept inzenden
    • Overzicht auteurs
  • Categorieën
  • Ingrediënten
  • Keuken
  • Toko’s
    • Drenthe
    • Flevoland
    • Friesland
    • Gelderland
    • Groningen
    • Limburg
    • Noord Brabant
    • Noord Holland
    • Overijssel
    • Utrecht
    • Zeeland
    • Zuid Holland
  • Contact
  • Home
  • Ingrediënten
  • Kemangi (citroen basilicum)

Kemangi (citroen basilicum)

Geplaatst op jul 21st, 2010
door Chef
Categorieën:
  • Ingrediënten

Er zijn verschillende soorten basilicum. Op ons eiland groeien ook enkele variaties. Kemangi is een kruising tussen gewone huis-tuin-en-keuken basilicum (Ocimum basilicum) en de voor ons onbekende Afrikaanse basilicum (Ocimum americanum). De blaadjes zijn dun, mals en doorschijnend en smaken heel sterk naar citroen. Net als de zaadjes van de Thaise basilicum kun je de zaadjes van deze citroenbasilicum ook weken en verwerken in desserts.

Het wordt veel gebruikt in de keukens van Indonesië, Thailand en Laos. Het is een karakteristiek bestanddeel van Indonesische groentegerechten, maar ook bij vis en vlees.

Geneeskrachtige werking

Het sap houdt insecten op afstand, verdrijven wormen en zijn werkzaam tegen ringworm, slangen- en insectenbeten. In het blad zitten kalmerende stoffen en die vrijkomen door erop te kauwen. Ze helpen tegen maagkrampen. De zaden worden in Azië gebruikt als laxeermiddel. De etherische olie geeft smaak aan kruiderij, likeuren, parfums en zeep. Wijn van het blad is een tonicum en afrodisiacum, daar basilicum de bijnierschors stimuleert.

  • kruid

Chef

Geef Uw Reactie Antwoord annuleren

Categorieën

Drankjes

Drankjes

Ingrediënten

Ingrediënten

Kue Kue

Kue Kue

Rijst

Rijst

Sambal

Sambal

Soep

Soep

Toko

Toko

Vegetarisch

Vegetarisch

Populaire Recepten

  • Daging SmoorDaging Smoor Een lekker rundvlees gerecht met kruidnagel, knoflook, nootmuskaat en peper.
  • MaiskoekjesMaiskoekjes Zelf frikadel jagung (djagoeng) oftewel Indische maiskoekjes maken is super…
  • Ayam SantanAyam Santan Ayam Santen is een lekker kipgerecht met kokosmelk en veel…

Popular Tags

aardappel afhaal basmatirijst berzorgen bonen cadeau catering champignon Den Haag Dordrecht ei fruit garnalen grassoort groente hot kecap kip knoflook knolgewassen kruid mais makreel paksoi pittig plant quick rijst sambal selderij sjalotten specerij sperziebonen tahu taugé tempé thee tofu trassi vegetarisch vlees wortel wortelkruid zoetig Zutphen
  • Terms of Service
  • Privacy Policy
  • About Us

INDONESISCHE RECEPTEN | ALL RIGHTS RESERVED | © 2021