https://indonesische-recepten.nl
  • Inloggen
  • Registreren
  • Cart is empty
  • Home
  • Recepten
    • Zoek op ingrediënten
    • Recept inzenden
    • Overzicht auteurs
  • Categorieën
  • Ingrediënten
  • Keuken
  • Toko’s
    • Drenthe
    • Flevoland
    • Friesland
    • Gelderland
    • Groningen
    • Limburg
    • Noord Brabant
    • Noord Holland
    • Overijssel
    • Utrecht
    • Zeeland
    • Zuid Holland
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Zoek op ingrediënten
    • Recept inzenden
    • Overzicht auteurs
  • Categorieën
  • Ingrediënten
  • Keuken
  • Toko’s
    • Drenthe
    • Flevoland
    • Friesland
    • Gelderland
    • Groningen
    • Limburg
    • Noord Brabant
    • Noord Holland
    • Overijssel
    • Utrecht
    • Zeeland
    • Zuid Holland
  • Contact
  • Home
  • Ingrediënten
  • Djinten (komijn)

Djinten (komijn)

Geplaatst op jul 22nd, 2017
door Chef
Categorieën:
  • Ingrediënten

Het wordt doorgaans in gedroogde vorm gebruikt. De smaak is citroenachtig. Het kan onder meer gebruikt worden als ingrediënt van stoofschotels en bij het op smaak brengen van seroendeng. Het blad wordt vaak in combinatie met sereh gebruikt.

Oorsprong

Djinten of te wel komijn komt oorspronkelijk uit India, Iran, Syrië en Turkije. In een zanderige bodem met warm weer groeit de plant het best. Buiten het feit dat komijn oorspronkelijk uit deze landen komt, is het een bekende kruid en wordt het wereldwijd gebruikt. Het wordt tegenwoordig ook verbouwd in de landen India, China, Iran en Indonesië en nog een aantal andere landen.

Voedingswaarden per 10 gram

  Per 100 g RI*
Energie 1782 kJ
425 kcal
Vet 22 g
    waarvan verzadigd vet 2 g
    waarvan enkelvoudig onverzadigd vet 9 g
    waarvan meervoudig onverzadigd vet 11 g
Koolhydraten 34 g
    waarvan suikers 0 g
Eiwitten 18 g
Vitamine A 0,15 mg
Vitamine B1 0,6 mg
Vitamine B2 0,3 mg
Vitamine C 8 mg
Natrium 170 mg
Kalium 1800 mg
Calcium 900 mg
Fosfor 65 mg

* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal).

Chef

Geef Uw Reactie Antwoord annuleren

Categorieën

Drankjes

Drankjes

Fruit

Fruit

Ingrediënten

Ingrediënten

Kue Kue

Kue Kue

Rijst

Rijst

Sambal

Sambal

Soep

Soep

Toko

Toko

Populaire Recepten

  • Daging SmoorDaging Smoor Een lekker rundvlees gerecht met kruidnagel, knoflook, nootmuskaat en peper.
  • MaiskoekjesMaiskoekjes Zelf frikadel jagung (djagoeng) oftewel Indische maiskoekjes maken is super…
  • Ayam SantanAyam Santan Ayam Santen is een lekker kipgerecht met kokosmelk en veel…

Popular Tags

aardappel afhaal basmatirijst berzorgen bonen cadeau catering champignon Den Haag Dordrecht ei garnalen grassoort groente hot kecap keukengerei kip knoflook knolgewassen kruid mais makreel paksoi pittig plant quick rijst sambal selderij sjalotten specerij sperziebonen tahu taugé tempé thee tofu trassi vegetarisch vlees wortel wortelkruid zoetig Zutphen
  • Terms of Service
  • Privacy Policy
  • About Us

INDONESISCHE RECEPTEN | ALL RIGHTS RESERVED | © 2021