Djeroek Poeroet (limoenblaadjes)

Djeroek Poeroet is hetzelfde als Daun Jeruk
Limoenblad of djeroek poeroet is het donkergroene, glanzende blad van de Kaffir limoen, een struik uit zuidoost Azië. De blaadjes groeien altijd met zijn tweetjes, als een tandem aan de takken. De blaadjes ruiken en smaken heel duidelijk naar frisse limoen.
Toepassing
Het wordt voornamelijk gebruikt in de Oosterse keukens als een frisse smaakmaker in bijvoorbeeld soepen of ter garnering op curries, salades, ect. Je eet ze daarna meestal niet op, kan wel, maar is niet gebruikelijk. In reepjes gesneden (zonder de nerf) in soepen of ter garnering op curries, salades, noem maar op. Verse blaadjes zijn het lekkerst, invriezen kan wel, maar eenmaal ontdooid verliezen ze snel hun aroma.
Voedingswaarden per 100 gram
Per 100 g | RI* | |
Energie | 135 kJ | |
32 kcal | ||
Vet | 2,5 g | |
Koolhydraten | 2 g | |
Eiwitten | 0,5 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal).