https://indonesische-recepten.nl
  • Inloggen
  • Registreren
  • Cart is empty
  • Home
  • Recepten
    • Zoek op ingrediënten
    • Recept inzenden
    • Overzicht auteurs
  • Categorieën
  • Ingrediënten
  • Keuken
  • Toko’s
    • Drenthe
    • Flevoland
    • Friesland
    • Gelderland
    • Groningen
    • Limburg
    • Noord Brabant
    • Noord Holland
    • Overijssel
    • Utrecht
    • Zeeland
    • Zuid Holland
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Zoek op ingrediënten
    • Recept inzenden
    • Overzicht auteurs
  • Categorieën
  • Ingrediënten
  • Keuken
  • Toko’s
    • Drenthe
    • Flevoland
    • Friesland
    • Gelderland
    • Groningen
    • Limburg
    • Noord Brabant
    • Noord Holland
    • Overijssel
    • Utrecht
    • Zeeland
    • Zuid Holland
  • Contact
  • Home
  • Ingrediënten
  • Djahé (gember)

Djahé (gember)

Geplaatst op jul 22nd, 2017
door Chef
Categorieën:
  • Ingrediënten

Gember is een in de keuken gebruikte specerij met een vrij sterke, maar voor de liefhebbers aangename smaak. Gember wordt gewonnen uit de wortelstok van de gemberplant, Zingiber officinale, uit de Gemberfamilie. Het is een van de meest geconsumeerde specerijen ter wereld. De belangrijkste actieve ingrediënten in gember zijn de prikkelende verbindingen gingerol en shogaol, maar ook gingerdiol, gingerdion, beta-caroteen, capsaïcine, koffiezuur en curcumine zijn in belangrijke hoeveelheden in gember aanwezig.

Gember is gezond

Gember is een gezonde smaakmaker. Het zit boordevol kalium en koper en bevat een goede hoeveelheid vezels. Het mineraal kalium speelt een belangrijk rol bij de regulatie van je bloeddruk en zorgt er mede voor dat de prikkeloverdracht in je zenuwen goed verloopt en dat je spieren zich kunnen samentrekken. Koper is onder andere belangrijk voor het soepel houden van je bindweefsels, zoals je huid, kraakbeen en bloedvaten. Ook is koper betrokken bij de normale pigmentatie van je haar en huid en heeft het een positieve invloed op de werking van je zenuwstelsel.  

Voedingswaarde per 100 gram

  Per 100 g RI*
Energie 342 kJ   
  84 kcal  
Vet 0,8 g  
    Waarvan verzadigd 0,2 g  
Koolhydraten 15,7   
    Waarvan suikers 1,7   
Voedingsvezel 2   
Eiwitten 1,8 g  
Zout 0 g  
Kalium 415 mg 21%
Koper 0,23 mg 23%

* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal).

  • specerij

Chef

Geef Uw Reactie Antwoord annuleren

Categorieën

Drankjes

Drankjes

Fruit

Fruit

Ingrediënten

Ingrediënten

Kue Kue

Kue Kue

Rijst

Rijst

Sambal

Sambal

Soep

Soep

Toko

Toko

Populaire Recepten

  • Daging SmoorDaging Smoor Een lekker rundvlees gerecht met kruidnagel, knoflook, nootmuskaat en peper.
  • MaiskoekjesMaiskoekjes Zelf frikadel jagung (djagoeng) oftewel Indische maiskoekjes maken is super…
  • Ayam SantanAyam Santan Ayam Santen is een lekker kipgerecht met kokosmelk en veel…

Popular Tags

aardappel afhaal basmatirijst berzorgen bonen cadeau catering champignon Den Haag Dordrecht ei garnalen grassoort groente hot kecap keukengerei kip knoflook knolgewassen kruid mais makreel paksoi pittig plant quick rijst sambal selderij sjalotten specerij sperziebonen tahu taugé tempé thee tofu trassi vegetarisch vlees wortel wortelkruid zoetig Zutphen
  • Terms of Service
  • Privacy Policy
  • About Us

INDONESISCHE RECEPTEN | ALL RIGHTS RESERVED | © 2021