Rambutan
Rambutan (Nephelium lappaceum) is een bekende vrucht uit Indonesië en wordt ook wel de “harige lychee” genoemd. De vrucht heeft...
Kunci (vingerwortel)
Temu kunci is een wortelkruid uit de gemberfamilie (Zingiberaceae), zusje van de laos/galanga. Hij wordt ook vingerwortel of...
Bamboe
Bamboe is een grassoort, bijna een soort onkruid zo snel groeit het. Wat we eten zijn de scheuten...
Trassi
Trassi is een verzamelnaam voor allerlei puree-achtige pasta's op basis van gedroogde garnalen en is een typisch produkt...
Jeruk Limo (citroen)
Citrus amblycarpa is een struik of groenblijvende, kleine boom van ongeveer 5 meter hoogte. Het heeft kleine geurende...
Ketoembar (korianderzaad)
Koriander (Coriandrum sativum) is een plant uit de schermbloemenfamilie (Apiaceae). De plant wordt ook wel 'ketoembar', 'coander' of...
Bawang merah (rode ui)
Bawang merah wordt in de Indonesische keuken gebruikt en is de Indonesische benaming voor sjalotten (rode uien). De...
Djahé (gember)
Gember is een in de keuken gebruikte specerij met een vrij sterke, maar voor de liefhebbers aangename smaak. Gember wordt gewonnen uit de...
Daun Salam (salaam blad)
Ingrediënten De salamboom is een bladverliezende tropische boom met uitgespreide takken en enkelvoudige bladeren, oorspronkelijk uit Indonesië...
Gula djawa (palmsuiker)
Gula Djawa is de naam voor palmsuiker, die op Java wordt gewonnen. Gula Djawa kan uit verschillende palmen...
Djinten (komijn)
Het wordt doorgaans in gedroogde vorm gebruikt. De smaak is citroenachtig. Het kan onder meer gebruikt worden als...
Saffraan
Saffraan is een specerij die gewonnen wordt uit de saffraankrokus (Crocus sativus). Het kruid is afkomstig van een...
Kruidnagel
Kruid (Syzygium aromaticum) is een specerij met een zeer overheersende smaak. Kruidnagels zijn de gedroogde, nog gesloten bloemknoppen...
Tamarinde (asem)
De tamarinde (Tamarindus indica) is een tropische boom uit de familie van de Vlinderbloemen (Leguminosae oftewel Fabaceae)...
Starfruit
De starfruit (Averrhoa carambola) vrucht is een goede dorstlessers. Het kan rauw gegeten worden met zout, in salades...
Santen (kokosmelk)
Santen, ook wel kokosmelk, wordt van het witte vruchtvlees van de kokosnoot gemaakt. Door het vruchtvlees te raspen en met water te vermengen en...