https://indonesische-recepten.nl
  • Home
  • Recepten
    • Zoek op ingrediënten
    • Recept inzenden
  • Indonesische keuken
  • Home
  • Recepten
    • Zoek op ingrediënten
    • Recept inzenden
  • Indonesische keuken
  • Home
  • Ingrediënten
  • Gele kokos

Gele kokos

Posted on jul 21st, 2010
by Chef
Categories:
  • Ingrediënten

Benaming(en): Cocos nucifera, kokospalm, klapperboom.

De kokospalm of klapperboom behoort tot de familie van de palmen (ook wel Palmae of Arecaceae genoemd). Het is de enige soort in het geslacht Cocos, wat betekent dat het een uniek geslacht is. Het endocarp van de vrucht heeft kiemopeningen en lijkt op het gezicht van een aap, wat in het Portugees “coco” genoemd wordt.

Deze boom heeft veel verschillende toepassingen. Het sap van de kokospalm wordt gewonnen om palmsuiker te maken. Het kan ook worden gefermenteerd om palmwijn te produceren, of gedestilleerd worden om arak te maken, een sterke drank. De gedroogde kokosnoot wordt gebruikt om olie te maken voor zeep, synthetisch rubber, glycerine en cosmetica. Zowel het vruchtvlees als de melk van de kokosnoot worden gebruikt bij het koken.

Oorsprong

Waar de Kokospalm oorspronkelijk vandaan komt is nog niet helemaal duidelijk. Er zijn fossielen van deze palmachtige gevonden in zowel India als Zuid-Amerika en aangezien kokosnoten drijvend de hele wereld over kunnen is het moeilijk te bepalen waar ze ooit vandaan zijn gekomen. Het is dan ook niet gek dat deze kokosplant in zo’n beetje elk tropische gebied te vinden zijn.

Geneeskrachtige werking

De melk helpt bij problemen bij urineren en tegen koorts. Deze palm is van alle palmen de meest waardevolle.

(Visited 7.591 times, 1 visits today)
  • cocos nucifera
  • klapperboom
  • kokospalm

Chef

Add Your Comment Reactie annuleren

Categorieën

Cultuur

Cultuur

Fruit

Fruit

Ingrediënten

Ingrediënten

Kue

Kue

Rijst

Rijst

Vis

Vis

Vlees

Vlees

Populaire Recepten

  • recept-nasi-goring-3Nasi goreng Dit heerlijke gerecht van gebakken rijst met kruiden, groenten en…
  • recept-daging-smoor-2Daging Smoor Rundvlees in Kecap Manis is een smakelijk gerecht uit de…
  • ayam-santan-1300×921Ayam Santan Ayam Santan betekent kip in kokosmelk. Het gerecht wordt bereid…
  • recept-na­si-koe­ning-met-pak­soiNa­si koe­ning met pak­soi Nasi Kuning (gele rijst) wordt voornamelijk gegeten bij bijzondere aangelegenheden…
  • recept-lelawar-daging-1Lelawar Daging Lelawar Daging is een traditioneel Indonesisch gerecht met gekookt rundvlees…
  • Sayur campurSayur campur Geplaatst op: 18 sep 2008

INDONESISCHE RECEPTEN | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023