https://indonesische-recepten.nl
  • Home
  • Recepten
    • Zoek op ingrediënten
    • Recept inzenden
  • Indonesische keuken
  • Home
  • Recepten
    • Zoek op ingrediënten
    • Recept inzenden
  • Indonesische keuken
  • Home
  • Fruit
  • Ananas

Ananas

Posted on aug 4th, 2016
by Chef
Categories:
  • Fruit
  • Ingrediënten

Benaming(en): Ananas, Nanas (Indonesisch).

De ananas is een tropische plant, oorspronkelijk afkomstig uit Brazilië, Bolivia en Paraguay. De plant behoort tot het geslacht Ananas uit de bromeliafamilie. Door de lage pH kan de ananas worden gecatalogeerd onder de zure fruitsoorten.

In Europa werd de vrucht in 18e eeuw voor het eerst met succes gekweekt in broeikassen.

De wereldproductie wordt nu gedomineerd door Zuidoost-Azië.

Voedingsfeiten:

De ananas is rijk aan vitaminen en mineralen.

Aandachtspunten bij kopen, bewaren en bereiden:

Je kunt zien dat een ananas rijp is wanneer de middelste bladeren bovenop makkelijk los te trekken zijn, bovendien ruik je bij een rijpe ananas een sterke ananasgeur.

(Visited 1.052 times, 1 visits today)

Chef

Add Your Comment Reactie annuleren

Categorieën

Cultuur

Cultuur

Fruit

Fruit

Ingrediënten

Ingrediënten

Kue

Kue

Rijst

Rijst

Vis

Vis

Vlees

Vlees

Populaire Recepten

  • recept-nasi-goring-3Nasi goreng Dit heerlijke gerecht van gebakken rijst met kruiden, groenten en…
  • recept-daging-smoor-2Daging Smoor Rundvlees in Kecap Manis is een smakelijk gerecht uit de…
  • ayam-santan-1300×921Ayam Santan Ayam Santan betekent kip in kokosmelk. Het gerecht wordt bereid…
  • recept-na­si-koe­ning-met-pak­soiNa­si koe­ning met pak­soi Nasi Kuning (gele rijst) wordt voornamelijk gegeten bij bijzondere aangelegenheden…
  • recept-lelawar-daging-1Lelawar Daging Lelawar Daging is een traditioneel Indonesisch gerecht met gekookt rundvlees…
  • Sayur campurSayur campur Geplaatst op: 18 sep 2008

INDONESISCHE RECEPTEN | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023